Spoštovani starši,

v nepredvidenih situacijah se običajno pokaže, kako dobro delujejo določeni tehnološki sistemi. V našem primeru smo ugotovili, da eAsistent v tem trenutku še ni popolnoma pripravljen na tako zahtevno in fleksibilno (re)organizacijo, kot jo zahteva naš vrtec med počitnicami.

Zgodilo se je namreč to, da kljub temu, da strokovni delavci v eAsistentu lahko vodijo evidenco vseh združenih skupin med počitnicami, ne morejo dostopati do naslovov staršev drugih skupin in pošiljati obvestila. Prav tako je zatajil sistem pri mojem posredovanju obvestil, tako da nekateri starši niste prejeli vsebine nujnega posredovanega obvestila in je tako prišlo do zmede pri prihodu otrok v vrtec, za kar se vam iskreno opravičujem. Ker je to poletje očitno bolj zahtevno, saj imamo poleg nujnih vzdrževalnih del tudi okvare v nekaterih strojno-instalacijskih sistemih, bomo verjetno morali starše večkrat obveščati o spremembah. Zato smo morali poiskati vzdržno rešitev.

Skratka, danes zjutraj smo preverili, zakaj je prišlo do včerajšnjega kolapsa v komunikacijskem sistemu, ugotovili težavo in poiskali novo rešitev:

vsa nujna sporočila, ki vam jih ne bodo mogle dostaviti dežurne vzgojiteljice, vam bomo preko eAsistenta pošiljali iz uprave, zato vas vljudno prosim, da redno odpirate vsa sporočila, ki jih prejmete preko eAsistenta v času, ko je vaš otrok v vrtcu.

V času, ko je ventilacijski sistem v okvari, bomo delovali tudi v enoti Oblaček (Maistrova ulica 4), saj so tamkajšnje igralnice klimatizirane. Enota v Maistrovi bo obratovala od 6.30 do 16. ure. O tem, kateri otroci bodo nameščeni v to enoto, vas bomo obveščali tedensko, glede na načrtovano organizacijo dela in sprotne spremembe v številu prijavljenih oziroma odjavljenih otrok.

Jutranje in popoldansko dežurstvo bo še vedno v centralnem vrtcu, strokovni delavci pa bodo poskrbeli za prehod otrok iz dežurstev med enotama.

Tako starši pripeljete otroke v jutranje dežurstvo (pred 6.30) v centralni vrtec v igralnico A3 in prav tako pridete po otroke v popoldansko dežurstvo (po 16. uri) v centralni vrtec v igralnico A6.

Obljubili so nam, da bo klimatizacija v centralnem vrtcu kmalu popravljena, do takrat pa bomo skupaj v najboljši možni meri poskrbeli za vaše in naše otroke. Verjamem, da nam bo s strpnim in prijaznim medsebojnim sodelovanjem to tudi uspelo.

Hvala vsem, ki ste danes potrpežljivo in brez slabe volje poiskali prave igralnice, čeprav vem, da se vam je mudilo v službo in je bila situacija za vas neprijetna. Tudi za nas so te situacije sila neprijetne in nam vsak vaš spodbudni nasmeh veliko pomeni.

Hvala za razumevanje in vnaprej hvala za konstruktivno sodelovanje.

Prijazen pozdrav,

ravnateljica: Silvija Komočar