V Tednu otroka smo strokovne delavke otrokom obogatile vrtčevski vsakdan s pestrimi dejavnostmi, v katerih so otroci z veseljem in zanimanjem sodelovali.

Tako smo jim pripovedovale pravljico Bor in Bina v dežju (Marijke ten Cate) po japonski umetniški obliki pripovedovanja – Kamišibaj.
Otroci so spoznavali poljske pridelke in se preizkusili v ličkanju in luščenju koruze ter luščenju fižola.
Teden otroka bomo zaključili s skupno pripravo domačih pokovk in pogostitvijo naših prijateljev iz sosednje skupine otrok Zakladki.

Joca, Klavdija in Marija


V okviru tedna otroka, katerega osrednja tema je bila RAZIGRAN UŽIVAJ DAN, smo se odpravili na jesenski sprehod do Hidroelektrarne Brežice. Pri tem smo opazovali naravo in jo z vsemi čutili tudi občutili. Opazovali smo reko Savo, v parku pri MC-ju tekali, objemali drevesa, nabirali kostanje, opazovali listje, peli in plesali okoli dreves.

Lep pozdrav,
        Čebelice s Simono in Klaudijo
         Rožice z Gordano in Romano

V okviru Tedna otroka smo se odpravili na daljši sprehod do gradu Brežice, kjer smo si ogledali njegovo zunanjost. Ob samem gradu smo opazovali, kako velik je, kako je zgrajen, koliko stolpov ima, kakšna so okna in šteli korake ob obzidju. Otroci so razvijali interes in zadovoljstvo ob odkrivanju širšega sveta zunaj vrtca.

Pot smo nadaljevali po poti navzdol v Vrbino, kjer smo se igrali, tekali, hodili in opazovali okolico. To je bil res RAZIGRAN DAN, kjer smo uživali v vsakem trenutku, sproščeni in veseli, da se lahko družimo v tako lepem dnevu v naravi. Igra nam je omogočala sprostitev in razvijanje  domišljije.

V vrtcu smo naslednji dan obrisali svoja stopala, jih pobarvali in izrezali. Z njimi smo v garderobi ustvarili pot naših pisanih korakov.

Eden izmed otrok nam je naslednji dan v vrtcu sporočil: »Ko sem jaz šel domov, sem mamici povedal kje smo bli. In da smo slikal grad.«

BONBONČKI, MILENA SKOČAJ IN SLAVICA JUREČIČ


 

Pozdravljeni,

v tednu otroka smo kljub pretežno slabemu vremenu uživali na prostem – v igri. V dnevu, ko ni deževalo, smo se odpravili na igrivo delovno akcijo Grabljenje listja; tu so se spletla tudi prava prijateljstva, kar je razvidno iz fotografij. Na deževen dan pa smo veselo skakali po lužah. To je bila dogodivščina!

Otroci iz skupine Zvezdice z Moniko in Renato


Bili smo razigrani in se gibali vsak dan.
Vsak korak nas je vodil naprej
in vsaka stopinja je pustila spomine.

Sprehodili smo se do gradu, kjer smo prepevali in rajali.
Na igrišču smo tekli, plezali, se spuščali po toboganu, lovili obroče in plesali ob glasbi.
V telovadnici smo se bosih nog gibali skozi poligon, ki nam je požgečkal stopala in nam omogočal različne oblike gibanja.

Danes, jutri, vse dni:
stopali bomo naprej, rastli, doživljali in čutili.
Sledi, ki jih bomo za sabo pustili,
v naših srčkih vedno bomo nosili.

Palčki z Majo in Natalijo