Tinkara Urek, Renata Miljanović, Nina Kotnik in Romana Iveta – strokovne delavke Vrtca Mavrica Brežice – so bile s svojim projektom Gib na kubik, ki so ga izvedle skupaj s partnerji iz ljubljanskega vrtca, nominirane za letošnjo nagrado priznanje Zlati kabel.

Zlati kabel je nacionalna nagrada slovenskim šolam in vrtcem za kakovostno opravljeno delo na področju mednarodnih sodelovalnih projektov na daljavo, ki se izvajajo v okviru akcije eTwinning. Podeljuje jo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja. Nagrada se podeljuje letno zaključenim projektom oziroma projektom v zaključni fazi, ki dosegajo pomembne rezultate na področju pedagoških inovacij, sodelovanja med šolami in vrtci, ki so vpletene v projekt, ter kreativne rabe IKT-orodij, ob tem pa nikakor ni spregledana tudi pomembnosti vpliva, ki ga ima projekt na ustanovo kot celoto.

V sredo, 4. decembra 2019, so tako iz Grand hotela Union v Ljubljani vse članice tima, ustvarjalke projekta Gib na kubik Vrtcu Mavrica Brežice prinesle nagrado ZLATI KABEL v posebni kategoriji, kar predstavlja prestižno raven dosežene kakovosti na področju vzgoje in izobraževanja.

V Vrtcu Mavrica Brežice smo na svoje sodelavke izjemno ponosni, nagrade se veselimo skupaj z njimi, saj je le ta odraz visoko kakovostnega dela celotnega vrtca. Projekt namreč izhaja iz večletnega dela vrtca na skupni prednostni nalogi, v okviru katere so se strokovni delavci zelo poglobljeno strokovno posvetili področju gibanja v predšolskem obdobju. Zato ni naključje, da je bil glavni namen nagrajenega projekta ravno opazovanje napredovanja gibalnih zmožnosti predšolskih otrok ob povezovanju treh generacij: otrok, njihovih staršev in starih staršev.

Če povežemo gibanje treh generacij, dobimo nadvse preprosto, a izjemno učinkovito enačbo:

GIBANJE OTROK X GIBANJE STARŠEV X GIBANJE STARIH STARŠEV= GIB NA KUBIK!