V mesecu decembru smo na Otroškem oddelku Splošne bolnišnice Brežice prejeli donacijo s strani gospe Mirjane Marinčič in Silve Frece iz OŠ Leskovec pri Krškem in podružnica Veliki Podlog. Ob Svetovnem dnevu boja proti revščini (17. oktober) so zaposleni in družine učencev v šolo prinesli plišaste igrače in tudi nekaj drugih igrač za vse otroke, ki si tega žal ne morejo privoščiti. Ob koncu akcije so vse te igrače prijazno donirali otroškemu oddelku SB Brežice.

Plišastih igrač, žal v bolnišničnem okolju zaradi preprečevanja okužb in posebnega načina pranja ne smemo imeti, razen, če gre za osebno ljubkovalno igračo (ninico). Vendar pa je tudi vsak plišasti medvedek našel svoj topli dom, saj smo jih v mesecu decembru in januarju razdeljevali otrokom, ki so bili na ambulantnem pregledu in ob odpustu otroka iz bolnišnice v domače okolje.

Nekaj igrač pa še skrbno hranimo ter jih podarjamo ob posebnih priložnostih (rojstni dnevi otrok v času bivanja v bolnišnici, v primeru nujnih premestitev v Pek Ljubljana ipd.).

Ker je akcija obdarovanja otrok bila tako uspešna, smo se na otroškem oddelku odločili, da bomo z njo nadaljevali tudi v mesecu februarju. Glede na povratne informacije je vsak otrok ob podarjeni igrači dobil pozitivno izkušnjo v bolnišnici, ki je dobro vplivala na samo hospitalizacijo ali ambulanti pregled. Za to lepo, srčno in topline polno gesto se vsem zaposlenim in družinam učencev iz OŠ Leskovec pri Krškem in podružnice Veliki Podlog iskreno zahvaljujemo.

Anita Mujakić, DMS, strokovna vodja pediatričnega oddelka in

Jerneja Rožman, vzgojiteljica v bolnišničnem oddelku Vrtca Mavrica Brežice