Spoštovani starši.

Prav vsi danes čakamo odločitev Vlade o ukrepih, ki bodo v veljavi naslednji teden.

V vrtcu se bomo pripravili na možnost, da obstoječi ukrepi ostanejo v veljavi in na to, da bodo vrtci ostali še naprej zaprti.

Pripravljamo se na organizacijo nujnega dežurstva za otroke, katerih starši ste dolžni opravljati delo pri delodajalcu, za kar pa boste potrebovali podpisano izjavo vašega delodajalca. Podpisani izjavi obeh staršev prinesite v ponedeljek zjutraj, ko pripeljete otroka v vrtec, in jih oddajte  strokovnim delavcem v oddelku.

V priponki prilagam tudi Izjavo NIJZ, ki jo izpolnite in ravno tako prinesete s sabo v ponedeljek zjutraj. Te izjave bodo na voljo tudi pri strokovnih delavcih v oddelku in jo lahko podpišete v ponedeljek zjutraj, ko oddate otroka.

Prosim, če do jutri, 30. 10. 2020, do 9. ure zjutraj sporočite svojim vzgojiteljicam po e-pošti, ali v naslednjem tednu potrebujete nujno varstvo za svojega otroka oziroma tega varstva ne potrebujete.

Starši, katerih otroci že v tem tednu obiskujejo nujno dežurstvo, ni potrebno ponovno pridobivati potrdila delodajalcev ter izpolnjevati Izjave NIJZ. Otroka pa vseeno prijavite vzgojiteljici za bivanje v nujnem dežurstvu, če to potrebujete in ob prijavi pripišite, da so izjave že v vrtcu.

V primeru, da pride do spremembe ukrepov in s tem posledično do spremembe pri delovanju vrtca, pa vas bomo o tem obvestili.

Želimo vam vse dobro in ostanite zdravi.

Pripravila: Nataša Kostrevc, pomočnica ravnateljice

Silvija Komočar, ravnateljica Vrtca Mavrica Brežice